Τετάρτη 18 Μαΐου 2011


Σάββατο!
Μετά από τόσες μέρες βροχής, επιτέλους μυρωδιά καλοκαιριού και ευκαιρία για μπάνιο.
Επιλέγω μια κοντινή παραλία,(ευτυχώς εδώ που βρίσκομαι περιβάλλομαι από παραλίες), φοράω το μαγιό μου , βουτάω την πετσέτα και έτοιμη για την πρώτη μου βουτιά.
Φτάνω στην παραλία, ο κόσμος ήδη έχει βρει τις θέσεις τους και εγώ ψάχνοντας λίγο, στρώνω τελικά την ψάθα μου σε ένα μέρος λίγο πιο ήσυχο, αλλά σε σχετικά μικρή απόσταση από ένα ζευγάρι τουριστών. Τέλεια! Όλα έδειχναν τόσο ιδανικά για να απολαύσω το πρώτο μου μπάνιο.
Βουτάω στην θάλασσα που ανοιγόταν μπροστά μου, κολυμπάω για λίγο και βγαίνω να στεγνώσω και να αράξω λίγο στην παραλία,(ήταν και το πρώτο μου μπάνιο, δεν ήθελα να το παρακάνω..).
Δεν περνάνε πέντε λεπτά, και έρχεται ένας τύπος σε κοντινή απόσταση από εμένα να κάτσει.
"Γαμώτο, απ' όλη την παραλία εδώ βρήκε να κολλήσει;" σκέφτηκα.
Δεν έδωσα όμως παραπάνω σημασία, και αποφάσισα να μην χαλάσω τη διάθεσή μου και απλά να γυρίσω μπρούμυτα να στεγνώσω καλύτερα.
Εκεί λοιπόν που είχα γίνει ένα με την άμμο και απολάμβανα τον ήλιο και τους ήχους της θάλασσας, πέφτει το μάτι μου στον διπλανό μου ο οποίος κοιτάζοντάς με αυτοϊκανοποιούταν. Και δεν του έφτανε η μια φορά, παρά συνέχισε και για δεύτερη.
Ντύθηκα, και έφυγα κακήν κακώς.
Με έδιωξε από την παραλία με τον τρόπο του, ο οποίος ήταν αποτελεσματικότατος.
Σκέφτηκα πως αν ήμουν άντρας, θα μπορούσα να απολαύσω την θάλασσα και τον ήλιο. Δεν θα χρειαζόταν να ψάξω για την θέση μου και θα καθόμουν όπου γούσταρα, χωρίς να φοβάμαι γεγονότα όπως το προηγούμενο. Θα μπορούσα να κυκλοφορώ στον δρόμο πιο ήρεμη και δεν θα είχα τον κάθε μαλάκα να την παίζει κοιτάζοντάς με.
Μερικές φορές, όλα αυτά με κάνουν να σκέπτομαι, πως το να είσαι γυναίκα σημαίνει αυτόματα πως δύσκολα μπορείς να νιώσεις χαλαρή και ασφαλής, γιατί ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να υποστείς όποιου τύπου παρενόχληση και δυστυχώς, όχι μόνο στην παραλία!!

3 σχόλια:

  1. Με ενοχλεί που το παραδέχομαι, αλλά έτσι όπως τα περιγράφεις έχεις δίκιο και θα πρέπει να συμφωνήσω!!!! Και μου τη δίνει που είναι έτσι τα πράγματα στ' αλήθεια.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η περιγραφή σου είναι ελλιπής,δεν αναφέρεσαι στο τι μεσολάβησε μεταξύ πρώτης και δεύτερης φοράς... (αστειάκι).Για να είσαι μόνη πρέπει να μάθεις να είσαι και τσαμπουκάς και όταν κάτι σε ενοχλεί να μη διστάζεις, να τα χώνεις, έτσι μόνο βάζεις τα πράγματα στη θέση τους και εσύ νιώθεις καλύτερα και ο εκάστοτε μαλάκας την επόμενη φορά θα είναι λιγότερο μαλάκας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχεις δικιο tirakouko,δεν θα επαναληφθει :)
    Παρόλ' αυτά, έχεις δίκιο για τον τσαμπουκα που θα έπρεπε να δείξω-δείχνω στην εκάστοτε ενόχλησή μου. Δεν ξέρω ακόμα για ποιον λόγο αποφεύγω να μιλήσω...ίσως από φόβο για το τι θα επακολουθήσει, ίσως πάλι από απλή δειλία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή